Beauty, Home, Ingrijirea parului, Ingrijirea pielii, Ingrijirea unghiilor

6 reguli de igienă personală pe care le ignorăm zilnic

Regulile de igienă și de îngrijire personală nu sunt chiar atât de dificil de respectat, dar avem proasta tendință să facem lucrurile într-o manieră total greșită uneori.

În cadrul acestui articol îți voi vorbi despre 6 greșeli de igienă pe care este posibil să le faci zi de zi, fără să îți dai măcar seama.

IMG_2131

① Folosești prea multă pastă de dinți

Prea multă pastă de dinți pe periuță face ca perii acesteia să alunece pe dinți în loc să îi curețe, iar acest lucru diminuează în mod substanțial calitatea periajului.

  • Cum să procedezi corect: Pentru o igienă orală corectă, cantitatea recomandată de pastă de dinți pentru adulți este de mărimea unui bob de mazăre, iar în cazul copiilor, de mărimea unui bob de orez.

② Îți acoperi gura cu mâna atunci când tușești sau strănuți

Atunci când îți acoperi gura cu mâna când tușești sau strănuți, oferi o „mână” de ajutor germenilor să ajungă pe feța ta. Și ce se întâmplă mai apoi cu tenul tău? Da, ai ghicit, lucruri pe care încercăm să le evităm pe cât de mult posibil – erupții pe piele, înroșire a pielii și alte consecințe nu tocmai plăcute. 

  • Cum să procedezi corect: Ar trebui să îți acoperi gura cu un șervețel, de preferat unul din hârtie de unică folosință. Dacă nu ai un șervețel la îndemână, acoperă-ți gura cu ajutorul antebrațului.

③ Tăierea unghiilor

Unghia este compusă din mai multe straturi, iar în momentul în care folosești unghiera îți deformezi structura unghiei, aceasta începând să se decojească și să se rupă.

  • Cum să procedezi corect: Dacă ai unghii lungi și trebuie să le tai, folosește o forfecuță pentru a lua din lungime și dă-le mai apoi o formă cu ajutorul pilei.

④ Machierea pe linia apei

Vârful creionului tău și, în mod special, pensula de la eyeliner adăpostesc bacterii care pot cauze infecții dacă își croiesc drum către mucoasa ochiului. Combinându-se cu lacrimi, eyeliner-ul crează condiții favorabile pentru multiplicarea acestor bacterii.

  • Cum să procedezi corect: Dacă vrei să îți evidențiezi ochii, folosește un fard și aplică-l la o anumită distanță de linia apei.

IMG_2132

⑤ Te speli zilnic cu gel de duș parfumat

Pielea noastră este gazda a numeroase bacterii „bune” care o protejează de infecții și o hidratează în mod natural. Utilizarea zilnică a gelului de duș parfumat (care de multe ori conține și alcool denaturat) pentru igiena corporală distruge această barieră benefică. Corpul tău devine mult mai susceptibil la un număr tot mai mare de boli, iar pielea devine mai uscată, fapt ce contribuie la apariția eczemelor.

  • Cum să procedezi corect: folosirea zilnică a săpunului și a gelului este necesară doar în cazul mâinilor, zonei axilelor și în zona intimă. Alte zone pot fi curățate cu gel o dată la două zile. Încearcă un gel de duș fără parfum, cum sunt cele de la Bioderma.

IMG_2133

⑥ Folosești prea mult balsam de păr

Balsamul de păr are o textură densă datorită siliconului și a altor componente ale căror scop este să facă părul mai moale și mai strălucitor. Atunci când aplici prea mult balsam pe păr, acesta se murdărește mult mai repede. Dacă produsul ajunge pe scalp, porii se blochează, iar acest lucru facilitează îngrășarea părului.

  • Cum să procedezi corectcantitatea optimă este de mărimea unei mici monezi. Trebuie să fie aplicat numai la nivelul vârfurilor părului. Eu folosesc balsamul de la Beauty & Planet la care chiar este de ajuns o cantitate mică de produs pentru a-și face treaba.

Sunt curioassă, tu faci unele dintre greșelile de mai sus?

 

3 gânduri despre „6 reguli de igienă personală pe care le ignorăm zilnic”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.